duminică, 5 septembrie 2010

fall

se iau :

- se ia o seara pierduta sau castigata , depinde cum vezi lucrurile

- se adauga fix 6 ore de somn , innterval de timp 5.oo AM- 11.oo AM

- se pune la foc de un meci de liga secunda, jumate rece -jumate cald

- se face o recapitulare a hiturilor de vara , in aceeasi dupa amiaza de toamna .. nici calda, nici rece..

- se lasa la racit niste ganduri venite parca dintr-o alta zi .. sau noapte care se coc bine de tot intr-un creier si asa copt.. 

-se taie una bucata inima si se presara cu  sentimente contradictorii aparute datorita gandurilor si creierului copt..

 - se lasa timpul sa treaca pe langa mine , usor , fara sa aduca nimic bun sau nou.. iar odata cu timpul se lasa si o particica de viata ..

a iesit o minunata zi plicticoasa de toamna pe care nu ti-e dor deloc s-o traiesti .. chiar deloc. o zi de care te poti lipsi oricand ..dar care nu se lipseste ea de tine , te observa si se pune pe capul tau asemeni gandurilor de care nu poti sa scapi ..

deci .. unde ramasesem ? aa.. da.. parca ma doare capul , sau stomacul, sau ficatul, sau rinichii.. sau nu stiu ..

dar ceva tot ma doare ..

could be the heart ??

un joc ...

microbul fotbalului e imposibil de explicat.. la fel si satisfactia datorata unei victorii a echipei favorite sau supararea pricinuita de infrangerea aceleiasi echipe.

cum se face ?

se ia o echipa, se adauga suflet mai mult sau mai putin. e de ajuns ?cam da.. de aici porneste totul: ore petrecute in soare, frig indurat si ploi nesfarsite ,deplasari interminabile umplute cu entuziasm si asortate cu bucurii sau nervi , dupa caz ..  interesant este ca nu sti ce note are copilul tau la scoala , cu cine se mai joaca , ce ii place sau displace dar ai cunostinte vaste despre celalalt "copil" al tau.. cine pe ce post joaca, cu ce picior loveste mingea, iti faci propriul "11", ai in cap scheme , sisteme de joc,..

iar in relatie cu aspectul asta , poate te bucuri cand primesti o marire de salariu sau ti s-a insanatosit cainele , ti-ai luat o masina de spalat mai performanta .. dar mai tare te bucuri cand iti castiga echipa ..  "baietii" iti influenteaza uneori judecata, timpul petrecut cu familia, alteori programul de lucru dar asta e ..sunt ai tai si ti-i insusesti si dupa victorie dar si dupa esec..

nu trece mult pana cineva te "eticheteaza" si catalogheaza, superficial bineinteles, ca fiind "stelist", "caine" sau "tigan"si esti judecat dupa echipa favorita.. iar cunoscutilor tai , cu microbul in sange le va patina mereu pe creier gandul ca esti sau nu esti de-al lor..  

virusul implica de asemenea "mari adunari" in fata TV-ului, clanurile se intalnesc si printre pahare si sticle privesc 90 de minute dupa 22 de indivizi care alearga sau paseaza o minge , cautand fiecare s-o bage in ate ... oamenii se cearta ( mai tot timpul )alteori sunt de acord unii cu altii, vocifereaza , injura ca printr-o portavoce sau doar printre dinti, ciocnesc pahare , sparg seminte .. sunt vrajiti de dreptunghiul verde ..

pentru ca adoua zi dupa etapa sa mergi la servici sau pe strada sau in aceeasi bodega , sa intri relaxat si cu pieptul inainte , privirea sus .. dezinvolt, si sa-i vezi pe cei din celalalt clan pricajiti, mici si cu capul plecat si sa nu le spui nimic .. sa le dezvolti un zambet mic si batjocoritor aruncat in bratele mistoului.. intelegerile sin priviri fac cat toate cuvintele din lume cand vine vorba de caterinca fotbalistica .. 

fotbalul aduce oamenii aproape ..asa ar trebui..asa si este .. un spectacol .. un joc ,, e doar un joc


Cine Nu Cunoste Supararea Dupa Esec.. Nu Este Infestat !  by Alex Ferguson 


viitor anuntat !!!

..si inca mai sunt motive si inca mai am credinta ca pentru unii sunt doar o distractie si nimic mai mult, o aventura sau pur si simplu un mod de a petrece timpul.. un individ care ii face sa rada , un clovn , o umbrela cu care se apara de ploaie iar cand iese soarele din nor se arunca pe undeva ..

dragoste?? NU.. unii o poarta in mainile ridicate deasupra capului ca sa nu le cada , sa o fereasca de tot ce ii inconjoara, sa o protejeze de tot cei rau iar altii o poarta in suturi , undeva pe jos ..

pasiune?? DA.. dar dupa cateva beri ..  imi dau seama ca fericirea e doar o iluzie , o perceptie strans legata de speranta si sentimente de bine si cu toate astea o iluzie dupa care eram dispus sa alerg , dupa care eram de acord sa plang, dupa care acceptam sa am rabdare fara sa astept nimic in schimb ..din pacate aripile cu care zbor atat de sus , incat nimic si nimeni nu ma poate atinge imi sunt taiate si din convingerea ca trebuie sa dau totul ca sa primesc ceva am ajuns la aceea ca trebuie sa dau putin ca sa primesc nimic ..

orice are un inceput are si un sfarsit ..  de multe ori spontan .. de alte ori anuntat..parca am mai fost anuntat o data si parca n-a fost bine .. parca am murit.. si poate o sa mai mor ..

.. si parca inima nu ma lasa sa fac altfel , parca ii place sa fie intepata continuu.. parca ii plae sa sufere .. de parca asta ar linisti-o ..daca n-as fi in toate mintile as fi jurat ca e o mare conspiratie impotriva mea. dar din pacate sunt rational si imi pasa si imi pun intrebari , sunt nevoit sa-mi pun intrebari ..si sunt doar eu ..

.. si fantomele pe care sunt nevoit mereu sa le suport-persoane iesite in decor fara sa le fi cunoscut prea bine-  si sa-mi fac viata in raport cu dorintele lor , cu amintirile lor sau cu regretele lor..  si nici n-am cu sa lupt cu ele..

probabil trebuie ca incerc acum un sentiment de-al lui Satan, stiind ca timpul meu se apropie de sfarsit ,..pot fi cateva ore , cateva zile , cateva luni sau cativa ani .. se apropie .. si nu pot sa fac nimic sa impiedic asta ..