miercuri, 28 octombrie 2009

pentru patrie

e o zi mare. ajungi la stadion impreuna cu baietii. stii toata tactica, ai exersat-o toata saptamana. tehnica ( talentul ) e in tine. intri pe iarba , vezi cum e gazonul , vezi multimea, e pentru tine aici. te conectezi la meci . apoi intri in vestiar, te asezi pe locul care iti e rezervat, il recunosti imediat, dupa tricoul cel mai important.

mai sunt 10 minute, intri echipat in stadion, cateva schimburi de mingi, de priviri. te asezi in linie cu colegii, o sa cante imnul.esti primul si porti banderola de capitan. se aud primele acorduri , stii sau nu stii versurile dar ingani ceva acolo. poate sa simti si vreun fior, duci mana la inima, iti reprezenti tara. esti drapelul ei inaltat si soldatul ei. ai 50000 de frati care se uita la tine , vreo 2 milioane te privesc la tv dar stii ca ii reprezinti pe toti cei 22 de milioane. esti cel mai bun din echipa, cel mai talentat , valoros si bataios.

dar tu ii dai unuia un cot un gura, cu speranta sa iesi cat mai repede din teren si din postura asta extraordinara in care te afli.

poti tricoul galben cu numarul 10, esti Adrian Mutu. si esti un nesimtit

vis de toamna

cer noros spre plumburiu.nici o adiere de vant.aceiasi oameni grabiti sa ajunga cine stie unde. unii se opresc in dreptul unei fantani sa fumeze o tigara si sa dea un telefon. altii purtati de goana spre casa se aduna pentru un sfert de ora sa discute cu prieteni care urmeaza acelasi traseu. i-a unit centrul orasului. si chiar nu se misca nici o frunza. chistoace de tigari si reclame peste tot. porumbeii parca au intrat in pamant. 

probabil dorm acum. si visez. trebuie sa ma trezesc si sa dau un telefon. singurul telefon care conteaza. viata mea depinde de el. trebuie neaparat sa sun.. nu pot! ce ma fac ? stiu ca e important. e capital. de telefonul asta depinde visul meu. depinde daca visul meu frumos va continua sau voi visa doar centrul orasului si copaci care nu vor sa-si miste frunzele. 

cum o fi la munte acum ?o fi cald in camera? o avea ceva de baut pe acolo?