vineri, 18 septembrie 2009

cred in "te iubesc"

de cate ori am spus " te iubesc " pana acum ? de sute sau mii de ori ? soar de zeci de ori ? cator persoane ? uneia ? mai multor persoane ? simtim ceva cand spunem? cateodata o spunem sa ne simtim noi mai bine? sau doar sa se simta celalalt ? simtim nevoia sa dam pe afara ? sa marturisim? ne trezim cu cuvintele in gura ? mintim pe celalalt sau ne mintim de noi insine? de ce o spunem , care e motivul ? cateodata putem spune "te iubesc "azi , dar maine nu o mai putem spune. nu mai simtim ca trebuie sa spunem ?! sau sunt doar situatii speciale care impun asemenea cuvinte. si totusi ,nu ne gandim la consecintele cuvintelor noastre, nu ne gandim ca cineva le vor lua de bune, si le le vor crede, si se vor agata de ele. si cateodata poate vor plange de pe urma lor.  nici nu prea avem idee in ce ne bagam atunci cand o spunem.dar o spunem pentru ca o simtim, pacat ca simtim doar pe moment, pacat ca nu simtim cand suntem departe, ca nu simtim atunci cand ne doare, cand suntem tristi, pacat ca , avem credinta ca dupa rau va urma si mai rau.

niciodata cand ne gandim la "te iubesc", nu ne gandim , nu ne auzim si nu ne vedem pe noi. ne gandim, auzim si vedem persoana care ne-o spune. si ne gandim cu drag, ne gandim la cel mai sensibil si delicat moment petrecut intre noi si la acele cuvinte.si cata bucurie ai avut in momentul ala in suflet stii numai tu, si chiar daca ai spus cat de multa , tot tu stii cat a fost.

si tot tu stii cat a mai ramas. oare persoana caruia i-ai spus si ti-a spus la randul ei gandeste la fel?n-o sa stii niciodata. ce pacat ca gandul asta nu-ti da pace. 

nu-ti ramane decat destul de multa speranta . si dimineata si seara. la orice te gandesti si orice faci , ai o farama acolo in tine care n-o sa te lase niciodata . nu moare. crezi. si crezi pentru ca intotdeauna ai crezut. doar n-o sa te schimbi acum.

Un om cu credinta valoreaza cat altii 99 care au numai un interes.

John Stuart Mill