miercuri, 13 octombrie 2010

soarta sau ... nimic ?

dupa principiul "ori suntem golani ori nu mai suntem"..am in cap o mica-mare intrebare ! ti-e hotarat dinainte drumul ?viata?deciziile?alegerile si modul de a gandi si judeca lucrurile?inclin sa cred ca nu .de ce ?

datorita ..sau din cauza ( nu m-am hotarat inca) liberului arbitru, datorita faptului ca fiecare este liber sa aleaga orice, stanga sau dreapta, alb sau negru, bine sau rau.. etc ..

dar daca hotararea a fost luata candva .. poate de catre mine , poate de catre Cineva ( a se intelege D-zeu) care imi dicteaza asa -zisa soarta, iar acum trebuie doar sa inteleg deciziile luate dinainte .. si daca Cineva , sau poate chiar eu , am decis asa.. de ce nu am ales doar alegerile bune ?soar doar pe cele proaste? de ce le-am alternat in asa fel incat sa iasa un mare cacat, sa nu am satisfacute nevoile fizice si mai ales psihice si morale incat sa fiu catalogat drept frustrat ?daca am decis asa inseamna ca sunt un mare dobitoc si si afirmatia cum ca "iti meriti soarta" e nascuta clar din propriile dorinte neimplinite si acum intelese pe deplin.

in alta ordine ... sa incerci sa scapi de niste ganduri urate, ciudate si chinuitoare ce nu te lasa sa dormi e ca si cum a-i incerca sa scapi de o pietricica din adidas, care la inceput te irita, te enerveaza continuu, devine sacaitoare, te innebuneste si se termina prin a-ti face rani .. zeci de rani ..