marți, 15 septembrie 2009

mandria - parte a liberului arbitru

liberul arbitru. cel mai prost si urat dar facut de Dumnezeu omului. puterea de a alege. deci implicit, puterea de a alege prost, de cele mai multe ori. destin ?! soarta ?! ceva ti-e scris si asa trebuie sa se intample ?! prostii !! ti-ai facut-o cu mana ta ! chiar indirect , ti se intampla ceva rau ! nu ai spus direct da sau nu , dar la un moment dat ai dat posibilitatea ca asta sa ti se intample ! 

liberul arbitru. imaginati-va ca nu exista liberul arbitru. toate deciziile sunt luate dinainte. viata isi urmeaza cursul bine stabilit, se intampla exact ce trebuie sa se intample, nici o abatere de la drum , toate mergand frumos , din ce in ce mai frumos. a dracu' Eva cu marul ei cu tot, nu putea sa-i ramana in gat. trebuie sa existe o femeie , de fapt chiar prima, care sa revolutioneze omenirea formata ea si dobitocu' ala de Adam care nu i-a tras un spitz in cur cand a vazut-o ca musca .


liberul arbitru. pe plaja , pe stanci , in masini, pe camp, in padure.  

expirica sa faci loc.apoi tragi cat poti de tare. incepi sa numeri . 1,2,3,4,5,6.  la 6 ii dai drumul.incet, usor, asa cum trebuie, asa cum si iti place de altfel. numeri pana la 5 si si-a facut efectul. "esti pe un ponton, la marginea unui lac de munte, parca si natura te asculta. esti cu cine vrei tu sa fii. tu esti regizorul. tu faci decorul si scenariul" 

si totusi, liberul arbitru e de vina ?  sau mandria ?