marți, 27 octombrie 2009

reteta perfecta

se ia una bucata om simplu, visator, tanar si cu toata viata in fata.

se mai ia una bucata familie ( mama, etc) si ii spune omului ca isi distruge viata si ca se vede ca nu-i mai pasa de nimeni si de nimic, nici macar de el, ca ii raneste pe toti din jur,bla bla bla.

se mai iau cateva bucati prieteni, veri si alte persoane doritoare de bine care ii spun omului ca e nebun, ca nu are nici un rost, il roaga sa nu mai fie asa cum e , asa prost, il invata sa minta , sa insele, sa-si bata joc, sa fie altfel decat e, sa aiba o mie de fete.

omul se uita cu o oarecare suspiciune la toti. " ce dracu mai vor si astia ma? chiar nu pot sa se abtina sa ma lase dracu' in pace? au putut altii si nu pot si astia?" ia uite, l-au scos din starea in care era si l-au pus pe ganduri timp de 2 secunde. alea 2 secunde ii sunt de ajuns sa cantareasca vorbele lor cu alte vorbe, ale altcuiva , care le stia deja. si nici o noutate pentru ei, au pierdut din nou. vrea cineva sa fie in locul omului ala? nu ? pai , nici nu credeam.atatia oameni langa el, si totusi nici unul cu care sa imparta ce traieste. ma intreb oare cat o mai poate duce asa ??

fiecare cu fiecare

lumea ar trebui impartita in zeci de mii de rezervatii. unde sa fie bagati ( de buna voie sau silit ) persoane care se aseamana , care se inteleg una pe cealalta , care isi vorbesc , care nu se judeca. o rezervatie de suparati dinamovisti, alta de rapidisti frustrati, una cu cei carora le place matrix, sau twilight, una cu mancatorii de shaworma, alta cu cei de la McD si tot asa.

una cu cei carora le plac diferite tipuri de masini, alta rezervatie cu cei independenti, care nu depind de nimeni si nimic.alta poate fi cu iubitorii de pantofi si creme de maini, o alta cu cei corora iubesc sa se plimbe in parc sau sa aiba multe telefoane.

sa nu cumva sa faceti parte din rezervatia celor care isi plang de mila ca s-ar putea sa ne intalnim