duminică, 4 octombrie 2009

trecut

eternal sunshine of the spotless mind . drama . cu jim carrrey. neobisnuit , stiu. povestea unui tip, care afla ca fosta lui prietena a apelat la un psihiatru care a descoperit o metoda de a sterge pe cineva din memorie, cu totul ( fata, amintiri, calatorii, absolut tot) in cazul de fata , pe el. frustrat de ideea ca femeia de care inca e indragostit a ales sa nu-si mai aduca aminte de nimic din timpul cat au fost impreuna , el alege sa o stearga la randul lui , din memorie pe ea. amintirile i se sterg intr-o noapte , una cate una , din momentul prezent pana la momentul in care s-au cunoscut. in mintea lui incearca sa fuga cu ea cat mai departe in trecut si chiar in locuri si timpuri unde nu fusesera niciodata impreuna, pentru a nu o sterge definitiv. doctorul reuseste in cele din urma sa-l aduca pe "harta" amintirilor cu ea, si incheie treaba cu brio.

cand se trezeste face exact ce a facut in ziua cand a intalnit-o.din impuls. continuarea o urmariti voi.

daca s-ar fi inventat un aparat de sters persoanele din memorie, cati l-ar fi folosit ?cati ar fi vrut sa ramana fara amintiri? cati ar fi vrut sa ramana fara trecut? fie ele bune, sau rele. cati ar fi vrut sa ramana fara amintirea , vorbele si faptele persoanelor care odata le-au iubit , sau nu ? am avea acum prezent si am fi cine suntem , daca nu am avea trecut si amintiri din trecut ? nu prea.

de ce sa tot incercam sa uitam ? ce sa uitam ? pe cine sa uitam ? la tot pasul se aude "uita-l" sau "uit-o" ! de ce ? nu e doar o minciuna , chiar poti sa uiti ? poate poti sa uiti unde ti-ai pus telefonul sau cheile cand ai ajuns acasa , sau poti uita cum il cheama pe unul care l-ai vazut doar odata acum 3 luni.  oare poti uita iubirea cum poti uita raspunsul unei intrebari ? oare poti uita cum gandesti si cine esti, si mai ales cine ai fost ? 

si chiar daca uitam noi.. si uitam de noi..  iubirea , daca a fost iubire?! , ramane