marți, 22 septembrie 2009

perfect si real

in matrix, suntem ce vrem noi sa fim.eu conduc un Golf 5 GTI , preparat si tunat, catifea in rosu-negru , muzica spatiala si zgomot pe acceleratie infernal.ea conduce un Audi TT , galben , cabrio, piele alba. nu muncim

ianuarie e pentru Bora Bora

februarie e Franta , Italia si Spania, cu plajele lor la pachet bineinteles

martie e America de Sud, e Rio de Janeiro si Caracas, e Copacabana si cascade turnate chiar de Insusi Dumnezeu pe pamant.

aprilie e munte, e Elvetia , poate fi Norvegia si un pic din Austria.

mai e Bucuresti.sunt filme la cinema, sunt cele mai bune restaurante si cele mai tari cluburi.sunt cei mai buni prieteni, cea mai buna pizza si cei mai buni papanasi.sunt serile care de multe ori plicticoase devin interesante, un film bun pe un supergigant full HD, alaturi de cei mai buni nachos, cu sos de branza , evident.

iunie e luna familiei . ii vedem , ii iubim.petrecem cu ei gratare nesfarsite in seri calduroase pline de povesti.stam intr-o casa de sticla , pe apa, la marginea orasului, zona buna si linistita. linistea e "stricata" deseori de frumoasele petreceri alaturi de prieteni. camera de zi imensa, dormitor gigant din care poti intra linistit in camera in care 5 dressing-uri sunt imbibate de haine cumparate din toata lumea. pregatim deseori cina in 2, actiune desfasurata pe balconul de deasupra apei, la lumina oarba a candelabrelor, balcon protejat din toate partile de niste panze albe batute de un vant bland si calduros.

iulie inseamna Lefkada. o luna nebuna alaturi de 18 prieteni, unul si unul.plaje mici si nu foarte aglomerate printre plajele pustii , doar pentru noi.rasarituri si apusuri privite de pe stancile Greciei.

august e luna noastra. sunt seri de Paris, de Venezia, de Florenta , Verona sau Sevilla.e o croaziera in pe ocean, printre toate arhipelagurile si insulitele alea parca puse cu mana de cineva acolo, simple daruri  ivite din alianta dintre Pacific si niste vulcani mai nevosi.tot timpul bronzati, fara grija bagajelor.avem de toate oriunde si oricand.plimbam cu noi doar niste suveniruri. desi adevaratele suveniruri le tinem in minte si in inima. 

septembrie e Romania.sus in masina si treseul e simplu, cel care il facem noi. depinde in ce parte tragem de volan , spre stanga sau spre dreapta.ne oprim , dormim si mancam unde vrem. nici cea mai mica regula sau presiune pentru/pe   noi.hoteluri, vile, restaurante , manastiri,poduri, lacuri, paduri, varfuri de munte si peisaje splendide. nu ne scapa nimic din ochii.si mai ales nu ne scapam noi, unul pe altul.

octombrie e acasa.sunt alte filme de vazut, alte locuri de incercat.alte petreceri.alte zile mai insorite sau mai putin, alaturi de cei dragi.alte nopti de dragoste batand orice record de timp si sarutari.nici o problema , ne trezim a doua zi la. . .  la cat vrem noi. mancare preparata acasa.cele mai bune gusturi, cele mai nebune retete.asa cum vrem totul.asa cum trebuie. peste tot si peste toate, iubire. ha ha .. Dinamo s-a calificat in sfarsit in Liga Campionilor. eh.. prilej de mici excursi pe la meciuri prin orasele europene.

noiembrie , aceeasi viata roz. luna ceva mai speciala. dulce noiembrie.doua -trei excursii la munte, ca poate a nins.hmm .. e cazul sa scoatem si Q7 din garaj ca .. situatia o cere.drifturi ?  fara numar. numa e abia la jumate si n-ai mai facut plaja demult. trebuie sa mergem sa vedem si Piramidele, sa ni se faca un pic cald. apoi , o baie , si in apa , si de soare, prin Tunisia sau maroc. doar o saptamana ne trebuie sa ne transformam in Jade si vreun Print al Desertului.sfarsitul lunii trebuie sa aduca ceva special. hmm. si seamana a Bora Bora.dar nu e Bora Bora. pana atunci mai e , trebuie sa vina iar ianuarie. dar o fi vreo cursadirecta spre Seychelles ? sa nu schimbam multe avioane ca sunt plicticoase. daca o fi vreun yacht, cu atat mai bine. niciodata despartiti.niciodata separat. telefoanele sunt doar pentru familie si prieteni. nici nu avem nr te telefon unul al ceiluilalt, pentru cesa ne trebuiasca ?!

decembrie. cadouri . mai ales pentru altii. cadosuri frumoase. de tinut minte. unul pentru altul ? cadouri? neah. noi suntem cadourile. suntem ce puteam darui mai frumos unul altuia. 

revelion? deschisi la sugestii.. insule tropicale? New York ? Roma ? cabane prin muntii nostrii sau ai altora?  trebuie doar sa alegem.


dar. ea nu are un Audi TT, iar eu, eu nici macar nu am permis. Bora Bora e la capatul aproape interzis al lumii.trebuie sa muncim, si din pacate , nu pe bani foarte multi, am putea spune chiar putini. trebuie sa mai platim si facturi. Costinestiul pare, pentru ca si este, mult mai aproape de toate plajele lumii.casa de pe lac e aproape o utopie. ar ramane filmele , cu bilete scumpe si buget redus mai greu pe la cinema. televizorul full HD e inlocuit de ecran LCD de 15" de la laptop.trece zi dupa zi, si dispar toate ca o fata Morgana: muntii , plaje, Piramide , yachturi, insule, mari orase , masini frumoase si cel mai important , dispare . . .