luni, 14 septembrie 2009

moment

fumezi. pe strada se toarna asfalt sau asa se zice. 3 muncitori dau de zor din lopata. 14 ingineri ii asista. 3 vorbesc la telefon, alti 3 cu cafeaua, ce sa le faci, probabil s-au trezit devreme."vezi Domne ca nu e bine asa, ti-am mai spus si ieri, lasa-o dracu' de treaba"."ai ba grija , ca nu mai are panta , unde o sa se duca apa aia ?! pai , vezi ca nu gandesti ?!? "galagie , agitatie. mail.mess.nu bate vantul.nu se mai misca nimic. doar miroase a smoala.baietii abia asteapta sa plece. cine stie unde or sa doarma la noapte.bine ca nu le pasa prea mult. si pentru ei mai trece o zi fara sa o simta. poate doar oboseala de seara si micile bucurii ale zilei : o votca si un pachet de tigari. 

nu lucreaza ca o echipa. intreaga lume nu lucreaza ca o echipa.fiecare trage in alta parte. si-au propus sa mai inainteze 200 de metri. misiune indeplinita.

a fost frumos azi. puteai bea o in centru, la o teresa. acolo nici nu miroase a smoala, nici nu muncesc 3 s 14 stau. e aceeasi galagie si acelasi zumzet.baietii nu au lopeti,ci chei de Audi , Iphone-uri si bratari de aur cumparate la mica intelegere din Turcia anul trecut, evindent parfumati cu esente imbietoare luate de la o taraba din fata magazinului Unirea. "sunt originale frate, doar ca sunt furate "

nu-i asa ca mai frumos miroase smoala ?

life goes easy on me

sunt unele zile ( cum a fost cea care tocmai s-a incheiat) cand nu simti ca ai trait cu adevarat accea zi . am dreptate ? nu ai vazut rasaritul - nici apusul, ai avut destul timp si totusi nu ai stat sa privesti cerul , sa auzi vantul sau sa inspiri aerul pana in adancul plamanilor. nu ai strans mana nici unui prieten, nu ai urat si nimeni nu ti-a urat "buna dimineata" , sau "noapte buna". nu ai vazut fete sau locuri noi, acceasi pereti au ramas nemiscati langa tine, ai vazut in schimb acceasi scrumiera plina de chistoace, aceeasi sticla de Cola sau de vin la locul ei , telefonul mereu pe noptiera, geamul intotdeauna intre-deschis, te mai uiti afara cateodata dar nu stii de ce te uiti , dupa cine te uiti, ce ai vrea sa vezi .. pur si simplu te uiti.

te trezesti, intuneric inca in camera( draperiile sunt lasate bineinteles) , nu stii cat e ceasul , cat ai dormit dar in mintea ta iti spui ca nu ai pierdut nimic in tot timpul asta. si atunci cu ochii mici si probabil cu vreo mica durere de cap , iti apare in suflet o speranta , atat de mica ca raza de lumina care intra pe langa draperii, daca te-a sunat cineva sau ai primit un mail care sa te scoata din ziua asta de rahat care sta sa inceapa. si incepi sa cotrobai dupa telefon, dupa laptop. si te linistesti rapid cand vezi ca nimeni si nimic nu-ti va perturba ziua ta "perfecta". te intinzi inapoi in pat, cu ochii in tavan fara sa te gandesti la cine stie ce filozofii , teoreme sau axiome. doar stai ca prostu' in pat. astepti sa traga cineva de tine sa te ridici. astepti motivul. cand te decizi in final sa te ridici stii deja la ce sa te astepti , toate la locul lor, niste haine pe care le-ai aruncat aseara pe scaun sau pe jos le iei pe tine si iesi repede sa fumezi o tigara.poate chiar doua , ca de , n-ai fumat de ieri noapte. faci un dus in sictir. si te intorci inapoi de unde ai plecat, aceleasi doua tigari, acelasi telefon, acelasi laptop. site-uri , forum-uri, hi5-uri si alte porcarii. nu-i viata reala de tine, te ingropi in tastatura si casti ochii la ce ai pe monitor.nimic care sa te motiveze sa faci ceva. si timpul trece. e frumos afara , dar ce conteza ?! ai lumea ta . ti-e bine si asa.se face seara . nu mai ai tigari, cumperi. nu mai ai Cola, cumperi. si te intorci de unde ai plecat.seara vezi un film despre care spui ca a fost o porcarie. dar te gandesti ca oricum nu aveai ce face , e bine ca l-ai vazut, poti sa le spui altora sa nu-l vada , ca oricum e o porcarie. asta daca te intreaba cineva .te intinzi in pat. nu te ia somnu' asa usor. aceeasi ochii, acelasi tavan. te gandesti ca alte zile au fost mai bune ca asta. amintiri , ce sa le faci , vin asaa, ca sa vina , sa te faca sa te simti si mai urat. a mai trecut o zi si speri ca altele vor fi mai bune ca asta.dar pe asta care tocmai a trecut ,n-o mai poti trai niciodata. e pierduta.