duminică, 10 octombrie 2010

da, frustrat

chiar azi un prieten a crezut ca ma jigneste spunandu-mi ca sunt "frustrat". aceasta insusire nu ma insulta in nici un fel pentru ca .. ..

frustrarea este cel mai cinic sentiment pe care poate sa-l aiba o fiinta umana. este sentimentul care ne apasa pe toti, o nevoie satisfacuta genereaza alta nevoie mai mare. nevoia, la randul ei, genereaza intotdeauna un sentiment de frustrare.. oricat ai incerca tu sa combati acest sentiment, el se reintoarce la noi intr-o forma sporita. e ca si cum te-ai lupta cu morile de vant...

cred ca , in general, avem o “personalitate” dubla. daca in privat suntem tristi si dezamagiti, odata iesiti in public aplicam aplica acea “persona” (masca) care ne ascunde sentimentul. functioneaza. functioneaza in mai toate cazurile, pentru cam toate sentimentele. ironia face ca sa nu putem ascunde sentimentul de frustrare. frustrarea este un motor pentru toate sentimentele negative. totul pleaca de la frustrare si se sfarseste din frustrare...

cand iubesti pe cineva foarte mult si simti ca acea iubire nu se materializeaza in realitatea ta, devii frustrat si treci prin mai multe stari de spirit. mai intai devii suparat si trist. ..dupa aceea devii nervos si manios pe toata lumea, culminand cu sentimentul de ura... frustrarea este unealta care te face sa devii manios pe toata lumea, cand in realitate esti manios pe tine... frustrarea te conduce intotdeauna sa dai vina pe alte persoane, cand in realitate singurul vinovat esti tu.. . .

... de cele mai multe ori privesc in gol si observ ca totul poate disparea daca sufletul meu isi propune asta... mintea...mintea , si nu altceva , imi inunda corpul cu sentimentul de frustrare, care-mi genereaza la randul sau un sentiment de descurajare cum ca orice lupta impotriva este in zadar...sau pierduta dinainte ..

cel mai probabil inseamna ca sunt un frustrat , depinde de nevoi, de dorinte si de cum privesti toate astea.. de care parte de afli..

da.eu.frustrat.dar cine nu e ??