duminică, 5 septembrie 2010

un joc ...

microbul fotbalului e imposibil de explicat.. la fel si satisfactia datorata unei victorii a echipei favorite sau supararea pricinuita de infrangerea aceleiasi echipe.

cum se face ?

se ia o echipa, se adauga suflet mai mult sau mai putin. e de ajuns ?cam da.. de aici porneste totul: ore petrecute in soare, frig indurat si ploi nesfarsite ,deplasari interminabile umplute cu entuziasm si asortate cu bucurii sau nervi , dupa caz ..  interesant este ca nu sti ce note are copilul tau la scoala , cu cine se mai joaca , ce ii place sau displace dar ai cunostinte vaste despre celalalt "copil" al tau.. cine pe ce post joaca, cu ce picior loveste mingea, iti faci propriul "11", ai in cap scheme , sisteme de joc,..

iar in relatie cu aspectul asta , poate te bucuri cand primesti o marire de salariu sau ti s-a insanatosit cainele , ti-ai luat o masina de spalat mai performanta .. dar mai tare te bucuri cand iti castiga echipa ..  "baietii" iti influenteaza uneori judecata, timpul petrecut cu familia, alteori programul de lucru dar asta e ..sunt ai tai si ti-i insusesti si dupa victorie dar si dupa esec..

nu trece mult pana cineva te "eticheteaza" si catalogheaza, superficial bineinteles, ca fiind "stelist", "caine" sau "tigan"si esti judecat dupa echipa favorita.. iar cunoscutilor tai , cu microbul in sange le va patina mereu pe creier gandul ca esti sau nu esti de-al lor..  

virusul implica de asemenea "mari adunari" in fata TV-ului, clanurile se intalnesc si printre pahare si sticle privesc 90 de minute dupa 22 de indivizi care alearga sau paseaza o minge , cautand fiecare s-o bage in ate ... oamenii se cearta ( mai tot timpul )alteori sunt de acord unii cu altii, vocifereaza , injura ca printr-o portavoce sau doar printre dinti, ciocnesc pahare , sparg seminte .. sunt vrajiti de dreptunghiul verde ..

pentru ca adoua zi dupa etapa sa mergi la servici sau pe strada sau in aceeasi bodega , sa intri relaxat si cu pieptul inainte , privirea sus .. dezinvolt, si sa-i vezi pe cei din celalalt clan pricajiti, mici si cu capul plecat si sa nu le spui nimic .. sa le dezvolti un zambet mic si batjocoritor aruncat in bratele mistoului.. intelegerile sin priviri fac cat toate cuvintele din lume cand vine vorba de caterinca fotbalistica .. 

fotbalul aduce oamenii aproape ..asa ar trebui..asa si este .. un spectacol .. un joc ,, e doar un joc


Cine Nu Cunoste Supararea Dupa Esec.. Nu Este Infestat !  by Alex Ferguson 


2 comentarii:

  1. Da...e doar un joc...dar cum barbatii in general se maturizeaza mai greu si sunt considerati copii de catre femei...copii iau jocurile in serios de multe ori asa ca se explica :)

    RăspundețiȘtergere
  2. e o explicatie cat de cat logica .. dar mi-e greu sa cred ca poate fi si adevarata..

    RăspundețiȘtergere